Skilsmisse terapi – Har I brug for hjælp til samarbejdet efter skilsmissen?

Skilsmisse terapi – Har I brug for hjælp til samarbejdet efter skilsmissen?

Hvad er skilsmisse terapi?

Skilsmisse terapi er terapi for par, der er i gang med eller allerede er blevet skilt. Formålet er at skabe en god afslutning på et ægteskab, der ofte har været lykkeligt engang. Det er for mennesker, som ønsker en god afslutning på en periode i livet, så det bliver lettere at få en god start på en ny. Tilbuddet gives i erkendelse af, at parterne i et ægteskab ofte er forskellige steder følelsesmæssigt, når valget falder på skilsmisse. Det kan være meget helende for begge parter, at have et rum, hvor en uvildig og professionel person kan facilitere den samtale, som er nødvendig på et givet tidspunkt.

Hvorfor har man brug for skilsmisse terapi?

Mange kan måske tænke ’hvorfor har man brug for terapi, når man alligevel er ved at blive skilt, eller allerede er blevet skilt?’. ’Er det ikke lidt for sent nu?’. Det er aldrig for sent at få en god afslutning på et forhold. Det er aldrig for sent at få en ordentlig afslutning på en periode i sit liv, når man står på kanten til at starte et helt nyt liv. Ydermere er en skilsmisse en utrolig stor omvæltning i ens liv, og for ens omgivelser. En skilsmisse kan tage rigtig lang tid, og kan kræve enormt meget energi. Derfor kan det være en rigtig god idé at få hjælp til at håndtere denne situation som man er havnet i. Og man er jo ikke havnet i den helt alene.

Overvejer I blot at blive skilt eller at gå hver til sit?

Er en skilsmisse eller et brud kommet på tale, men I har ikke taget beslutningen endnu? Så er der faktisk en ret god chance for at vi kan nå at redde jeres forhold inden det er for sent. Vi har meget god erfaring med parterapi, hvor vi hjælper parterne med at finde hinanden igen, og dermed undgår et brud eller en skilsmisse. Det er altså muligt, at løse sine problemer ved hjælp af professionel parterapi. Vi har mere end 13 års erfaring med terapi og særligt parterapi. Når man hos Abelhus psykologcenter påbegynder parterapi vil man ofte udarbejde et forløb hvor psykologen vil tale med jer 5 gange. De første 3 gange vil vare 90 minutter med 14 dages mellemrum. Herefter er det 90 minutter med 1 måneds mellemrum. Selvfølgelig er ingen par ens, og derfor vil der blive taget højde for jeres behov og problemstillinger.

Hvorfor er det en god idé med en objektiv 3. part til skilsmisse terapi?

En objektiv 3. part kan hjælpe med at holde samtaleniveauet på et niveau, hvor begge parter er trygge og føler at de kan udtrykke sig frit. Når man indblander en objektiv 3. part i en samtale mellem et par, kan det danne et neutralt rum for alle parter. Det kan gøre at konfliktniveauet formindskes og ingen har en naturlig fordel i samtalen. Alle er på lige fod.

Børn fanget i en skilsmisse

Desværre sker det ofte, at børn bliver fanget i en skilsmisse. Dette sker selvom begge forældre selv føler at de er opmærksomme på at børnene skal indblandes. Det sker ofte, fordi forældrene ikke kan finde ud af at kommunikere ordentligt med hinanden. Nogle forældre kommunikerer slet ikke med hinanden, og nogle forældre kommunikerer ubevidst igennem børnene. Desværre kan dette påvirke børn mere end vi måske lige går og tror. Derfor er det ekstremt vigtigt at tage hånd om situationen og kommunikationen under og efter skilsmissen. Når man har børn sammen hænger man på hinanden resten af livet om man vil det eller ej. Psykolog Jan Bentzen har stor erfaring som børnesagkyndig psykolog for familieretshuset og er vant til at beskæftige sig med skilsmissefamilier, hvor aftalerne omkring børnene ikke er gået godt.

Hvorfor er det gode samarbejde vigtigt? – Skilsmisse uden børn

Selvom man ikke har børn sammen, kan man stadig have brug for at bevare en god kommunikation med hinanden. En skilsmisse eller et brud kan faktisk være direkte traumatisk, og derfor er der ofte brug for at tage hånd om situationen og får skabt en god afslutning på en periode i sit liv. Hverdagen bliver ofte forandret markant efter en skilsmisse eller et brud. Det betyder at man skal vænne sig til et helt nyt liv i nye omgivelser. I nogle tilfælde mister man nære venner og tætte relationer man har haft igennem en årrække, grundet en skilsmisse. Dette kan bidrage til følelsen af, at man lider af et endnu større tab, end blot at miste sin partner.

Har I brug for hjælp til samarbejdet efter skilsmissen?

Hos Abelhus psykologcenter har vi god erfaring med samtaler med par både før, under og efter en skilsmisse eller et brud. I nogle tilfælde undgås der en skilsmisse. I andre tilfælde hjælper vi med at få en ordentlig afslutning på ægteskabet eller parforholdet. Ønsker du at høre mere om hvad vi kan hjælpe med? Eller ønsker du at bestille tid til skilsmisse terapi eller parterapi? Så tøv ikke med at kontakte os via kontaktformularen eller på telefon nummer 33 26 25 42.