Kognitiv Behandling

Kognitiv Behandling

Kognitiv Behandling

Kognitiv terapi er en god og effektiv terapiform, især til behandling af angst depression og OCD med tvangstanker og tvangshandlinger. Metoden er struktureret og har fokus på samspillet imellem tanker, følelser, adfærd og kropsfornemmelser. Det er en integreret del af metoden, at du som led i terapien laver forandringer i dit liv i form af hjemmeopgaver. I de hjemmeopgaver vil du øve disse forandringer. Den kognitive terapi har gennem årene gennemgået en udvikling. Man taler herfor om den første, den anden og den 3. bølge inden for kognitiv terapi.

Når du begynder behandling hos psykolog i Abelhus psykologcenter i København, vil den kognitive metode blive tilpasset dine forudsætninger. Det er fordi ikke alle klienter profiterer lige godt af standardmetoder. På den måde sikrer vi, at du opnår den bedste effekt i forhold til dit udgangspunkt. Dette sker ved at kombinere den kognitive metode med andre metoder, som kan være relevante og understøttende for en god behandling.

Kognitiv terapi i København. I Abelhus Psykologcenter på Frederiksberg i København tager vi imod komplekse behandlingsmæssige udfordringer. Vi finder den metode, der passer den enkelte klient bedst..

Kognitiv terapi imod depression

Relativt korte forløb på 10-12 psykologsamtaler, vil hjælpe de fleste klienter med depression. Det er ikke altid at patienten bliver helt symptomfri ved korttidsbehandling. I langt de fleste tilfælde vil der ske en væsentlig bedring af den oplevede livskvalitet.
Læs mere

Varigt vægttab med kognitiv terapi

Der er en sammenhæng mellem vægtproblemer og måden hvor på du tænker og håndterer ting.
Læs mere

Kognitiv terapi virker

Terapi virker mindst lige så effektivt mod depression som medicin. Derudover har det en bedre langtidsvirkning og er uden bivirkninger.