Parterapi i København

Parterapi i København

Søger du parterapi  i København?

Hos Abelhus Psykologcenter i klinikken i Hvidovre har vi 14 års erfaring med at hjælpe par i vanskeligheder. Målet kan være at fremme intimitet og nærhed. Det kan være at begrænse konfliktniveau og skænderier. Bearbejde utroskab eller simpelthen at hjælpe med at afklare om forholdet er bæredygtigt. Er parterapi aktuelt for din parter og dig? Så kan du bestille en konsultation via kontaktformularen, eller ringe til os på telefonnr. 31143766.

Parterapi der virker

Når forhold går skævt holder parterne ofte op med at lytte til hinanden. De reagerer ofte ud fra forhåndsantagelser og forventninger til den andens adfærd. God og effektiv parterapi indebærer arbejde med parrets kommunikationsform. Her arbejder man på, at der genetableres en nysgerrighed og åbenhed over for hinanden. Man kan sige, at et godt forhold er ikke et forhold uden problemer. Et godt forhold er, hvor man kan arbejde med problemerne.

Vi har rigtig gode erfaringer med, at det kan lykkes på relativt kort tid at skabe væsentlige forbedringer. Som psykolog forholder man sig neutral og respektfuld overfor parret. Det er ud fra den holdning, at der ikke eksisterer en ideel måde at leve sammen på. Opgaven går ud på sammen med parret at finde måder at kommunikere og relatere sig til hinanden på, som passer til det enkelte par. Endvidere arbejdes der med at parret indgår aftaler med hinanden og løser opgaver hjemme.

Hvor lang tid tager det?

Et almindeligt forløb vil være, at psykologen taler med jer 5 gange. De første 3 gange er 1 1/2 time hver 14 dage og de 2 sidste gange er med 1 måneds mellemrum. Er konfliktniveauet meget højt kan det være hensigtsmæssigt at mødes ugentligt i starten. Der er ikke to forløb, der er ens og alle kombinationer af individuelle og fællessamtaler kan aftales. Undertiden er forløbene længerevarende, fordi parret tager små skridt i den rigtige retning og andre gange er forløbene kortvarige.

Vi har erfaring med mange typer af par; hetero- og homoseksuelle, unge og ældre par og par både med og uden børn.

Parterapi i hyggelige og trygge rammer  i Hvidovrecentret 2 min. fra Hvidovre station.

Det er en stor fordel at parterapi udføres af psykologer, da der bag parforholdsproblemer kan skjule sig individuelle psykologiske problemer. Disse kan kræve særlig viden og hensyntagen. Endvidere vil det i nogle tilfælde være hensigtsmæssigt at kombinere parterapi med individuel terapi.

Typiske emner i parterapi er: jalousi, utroskab, seksuelle problemer, dårlig kommunikation og uhåndterlige konflikter. Det kan også være problemer med arbejdsfordelingen samt problemer i forhold til børnene.

Kan du/I svare ja til nogle af følgende spørgsmål? Så kan det være en god idé at søge professionel hjælp i form af parterapi.

 • Ender alle jeres samtaler i en konflikt?
 • Dræber de evige magtkampe jeres parforhold?
 • Har du et ønske om at blive single igen?
 • Keder du dig i dit parforhold?
 • Føler du dig ensom i dit ægteskab?
 • Har I sat parforholdet på autopilot, og kører på rutinen?
 • Modsætninger mødes, men er I måske for forskellige?
 • Tør du vise din sårbarhed overfor din partner?
 • Overskrider I hinanden grænser?
 • Har I svært ved at vise jeres ’sande jeg’ overfor hinanden?
 • Hvordan kommer man videre efter utroskab?
 • Er din partner jaloux?
 • Kan I ikke genkende hinanden længere?
 • Er I kørt fast i den samme rollefordeling i parforholdet?
 • Mangler I intimitet, og halter sexlivet?

Partjek – Parterapi Frederiksberg

Føles problemerne ikke ’store’ nok til at gå i parterapi, kan et partjek eventuelt være aktuelt. Her får man lige taget status på hvordan det går.  Man får håndteret de små problemer der måtte være inden de vokser sig for store. Det kan sikre jer et sundt og bæredygtigt forhold i fremtiden.

Få parterapi og undgå skilsmisse

En skilsmisse har næsten altid store omkostninger både menneskeligt og økonomisk.  Selvfølgelig i særlig grad, når parret har børn. Banker skilsmissen på døren, hvis I ikke får løst jeres problemer? Så bør I kontakte en professionel og få parterapi. Det kan redde et ægteskab at få sat ord på de problemer der er, og få løst dem med hjælp fra en fagperson.

Parterapi efter eller under skilsmisse

Er I allerede blevet skilt, eller står midt i en skilsmisse, kan parterapi faktisk styrke samarbejdet under og efter en skilsmisse. Det kan hjælpe jer til at kommunikere bedre med hinanden og få afsluttet forholdet på en god og ordentlig måde. Er der børn involveret, slipper I aldrig helt af med hinanden. Her er en god kommunikation om barnet yderst vigtigt. Parterapi kan ofte være en god løsning både for at redde et forhold. Det kan også være en god måde at komme videre hver for sig på, på en god måde.

Det er dyrt – kan det betale sig?

Parterapi kan på papiret måske virke dyrt. Men ønsker man at redde sit forhold kan det være den vigtigste investering man foretager. Måske bør det være en økonomisk prioritering frem for noget andet. Særligt hvis man ønsker at forandre den situation man er havnet i.

Parterapi Frederiksberg

Ønsker du at høre mere om dine muligheder for parterapi eller hvad vi kan hjælpe dig med hos Abelhus Psykologcenter? Så kontakt os endelig via kontaktformularen, eller ring til os på telefonnr. 31143766