Online Terapi

Online Terapi

Online terapi

Hos Abelhus psykologcenter tilbyder vi online terapi og telefonisk terapi. Online terapi og telefonisk terapi, er en helt normal terapi time. Det foregår blot online via video kommunikations apps eller telefonisk. Vi anvender ikke ét særligt program til online videokonsultaion. Vi kan tilpasse os efter hvilket medie, du er tryg ved at anvende. Ved online terapi og telefonisk terapi kommer vi til dig, lige præcis der hvor du er tryg.

Hvem kan online terapi være relevant for?

Der kan være mange forskellige årsager til, hvorfor et online terapi forløb kunne være aktuelt samt fordelagtigt for dig.

Online terapi eller terapi telefonisk kan være aktuelt for personer:
 • Der lider af agorafobi
 • Der lider af social fobi
 • Har et fysisk handikap
 • Som har OCD og har svært ved offentlig transport
 • Bosat i provinsen, som ikke har mulighed for at komme i klinikken.
Man behøver ikke nødvendigvis have en lidelse som påvirker den fysiske bevægelighed, det kan blot være at man:
 • Finder det for uoverskueligt at møde op på klinikken
 • Har en meget travl hverdag med et stramt program
 • Lever med et arbejdsliv som har mange udlandsophold
 • Er på ferie under sit behandlingsforløb
 • Er bosat udenfor Danmark, men ønsker et dansk behandlingsforløb

Normalt mødes der op i vores klinik i København. Dog kan der som nævnt være mange forskellige grunde til at foretrække et online terapiforløb eller et telefonisk terapiforløb. Når vi tilrettelægger et terapiforløb for dig, tager vi selvfølgelig hensyn til dine ønsker. Og særligt hvis du har specifikke behov for de praktiske omstændigheder for behandlingen.

Er online terapi eller telefonisk terapi lige så effektivt som ‘normal’ terapi?

Ja, det er det faktisk. Har man alle betingelserne omkring forløbet i orden, kan det være lige så effektivt som et helt ’normalt’ forløb. Ofte glemmer man ret hurtigt under samtalen, at man taler igennem en skærm. Det gør at samtalen flyder frit som var man i samme rum.

I nogle tilfælde kan online terapi eller telefonisk terapi være en fordel at anvende frem for behandling ved fysisk fremmøde på vores klinik på Gammel Kongevej 135A, Frederiksberg. Det kan være i svære tilfælde af eksempelvis social fobi eller agorafobi.

Hvornår kan man benytte sig af online terapi?

Online terapi kan anvendes inden for de normale åbningstider. Det vil altså sige at en online konsultation kan både ligge som en normal konsultation i dagtimerne. Og det kan ligge som aftenkonsultation i tidsrummet 18.00 – 22.00.

Det betyder også at her gælder de samme afbudsregler som ved fysiske konsultationer i klinikken. Nemlig at afbud skal meldes senest kl. 12.00 dagen før din konsultation. Melder du afbud senere, faktureres du for det fulde beløb.

Anbefalinger til online terapi

Når du skal have en konsultation online eller telefonisk, har vi et par anbefalinger til dig. Disse anbefalinger kan sikre, at samtalen bliver så optimal som muligt.
 • Du kan sørge for at du befinder dig i et stille rum eller rolige omgivelser. Så bliver du ikke forstyrret, eller distraheret under forløbet.
 • Du kan sørge for, at du befinder dig et sted, hvor du er helt tryg. Så kan du tale frit og åbne op under konsultationen.
 • Er er det en online video konsultation kan du sørge for at du har godt med lys. Så kan du bedre ses i kameraet. Det gør det lettere at kommunikere.
 • Sørg for at der er enten en god internet forbindelse eller et godt telefonsignal, der hvor du befinder dig.
 • Fokuser udelukkende på din konsultation og lav ikke andre ting imens, som eksempelvis at køre bil eller gøre rent.

Som tidligere nævnt anvender vi ikke ét særligt medie til videokonsultationerne. Vi kan tilpasse os dit ønske, skulle det være Skype, Facetime, Google hangouts eller noget helt andet. Det kan vi aftale, når vi finder en tid til din konsultation. Giv blot besked, hvis du har et særligt ønske hertil.

Er der nogle behandlinger som ikke anbefales til online terapi?

Nej, generelt kan alle behandlinger udføres både online, telefonisk og fysisk. I nogle tilfælde kan det rent faktisk være en fordel at starte behandlingen online. Det kan eksempelvis være ved tilfælde af agorafobi, social angst, OCD og svær depression. Det er lidelser, hvor det ofte kan være ekstremt udfordrende at skulle møde op på en klinik og modtage behandling. Her kan vi lave et forløb, hvor man starter behandlingsforløbet med online terapi eller telefonisk terapi. Når klienten er klar og tryg ved det, kan man eventuelt rykke behandlingen ind på vores klinik i København.

Priser for online terapi og telefonisk terapi

 • Individuel terapi – 950kr. For 50 minutter
 • Parterapi – 1450kr. For 1,5 time

Ekstra tillæg ved:

 • Akuttid – 300kr.
 • Aftenkonsultation – 300kr.
 • Hjemmebesøg – 300kr.

Vi tager imod klienter med henvisninger fra forsikringsselskaber, og vi tager her samme afregning som ved egenbetalende klienter.

Vil du have online terapi?

Ønsker du at opstarte et online terapi forløb, eller vil du høre mere om dine muligheder hos Abelhus psykologcenter? Så er du meget velkommen til at kontakte os via kontaktformularen eller ringe på telefon nummer 33 26 25 42. Vi står klar til at hjælpe dig og tilrettelægge det helt rigtige forløb for dig.

Hos Abelhus psykologcenter har vi mere end 13 års erfaring med behandling af blandt andet angst, stress, depression, personlighedsforstyrrelser. OCD, agorafobi og kognitiv behandling. Vi har sørget for hyggelige rammer, så du kan føle dig helt tryg ved behandling hos os.